Krotka historia anestezjologii

Krotka historia anestezjologii

Matching testów laboratoryjnych przeprowadzonych przez Consumer Reports na 11 różnych napojów bezalkoholowych, pierwszy opisana w zeszłym roku, z analizy średniego zużycia przez Amerykanów, naukowcy odkryli, że może jeden dzień może być wystarczający, aby narazić je na poziomach potencjalnie rakotwórczych chemikaliów znany jako 4-Mel (skrót od 4-metyloimidazol). Potencjał rakotwórczy powstaje podczas wytwarzania znanego barwnika karmel, który jest dodawany do wielu powszechnie spożywanych napojów. Prawo w Kalifornii wymaga napoje muszą posiadać etykiety ostrzegawcze, jeśli zawierają 4-MEI tyle stwarzają nadmierne ryzyko raka więcej niż 1 przypadek na 100.000 osób narażonych na ekspozycję (29 mcg 4-MEI codziennie). Testy na 110 próbkach marek sody przeprowadzonych przez Consumer Reports naukowców, prowadzonych przez zespół z Johns Hopkins Center for znośny przyszłości w Baltimore, MD, okazało się, że napoje zawarte poziomów, począwszy od 9,5 mcg na litr (mcg / l) 963 mcg / l.

Tagi wpisu: , .

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>