Zmiany w służbie zdrowia z 2013 roku.

Zmiany w służbie zdrowia z 2013 roku.

Gluten jest białkiem występującym w pszenicy, jęczmienia, żyta i pszenżyta (połączenie pszenicy i żyta). To działa jako "klej" w żywności, takich jak zboża, chleb i makaron, pomagając im trzymać ich kształt. Gluten można znaleźć również w niektórych produktach kosmetycznych, takich jak balsam do ust, a to jest jeszcze obecny w tym paskudne degustacji kleju z tyłu znaczki i koperty. U niektórych osób, spożywanie glutenu może spowodować chorobę. Szacuje się, że około 18 milionów ludzi w Stanach Zjednoczonych cierpi na jakąś formę nietolerancji glutenu - dalej nie trzewnej wrażliwości na gluten (NCGS) - powodujące objawy takie jak wzdęcia lub gazu, biegunka, zmęczenie, bóle głowy i swędzącą wysypkę skórną. Około 1 w 133 osób w USA, lub 1% populacji, mają Celiakia - bardziej poważne formy nietolerancji glutenu. Choroby trzewnej, gluten wyzwala odpowiedź immunologiczną, która atakuje błony śluzowej jelita cienkiego. Oznacza to, że korpus jest w stanie skutecznie wchłaniać substancji odżywczych do krwiobiegu, co może prowadzić do anemii, opóźniony wzrost i utrata wagi.

Tagi wpisu: , .

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>